Kremalı Mantarlı Zaika Saçaklı Erişte

  • Kestane Mantarı
  • Tereyağ
  • Sıvı yağ
  • Krema
  • Dereotu
  • Tuz - Karabiber
  • Üzeri için isterseniz parmesan yada kaşar peyniri

Tencereye az miktarda sıvı yap konur ve mantarlar kavrulur. Üzerine Zaika Saçaklı Erişteler konur ve bir parça tereyağ ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Sıcak su ve tuz ekledikten sonra kapağı kapatılır pişmeye bırakılır. Pişmeye yakın krema dereotu ve karabiber eklenir karıştırır 1 dakika bu şekilde pişirilir. Servis yaparken üzerine parmesan yada kaşar peyniri rendesi koyabilirsiniz. Afiyet olsun 😋😋

PANCARLI ve PARMESANLI KUSKUS

  • 1 paket Zaika kuskus
  • 2 adet orta boy pancar (önceden haşlanmış)
  • 100 ml krema
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 3 su bardağı (600 ml) su
  • 100 gram rendelenmiş parmesan peyniri
  • Tuz, karabiber

Kuskusu derin bir tencerede 1 dakika zeytinyağında kavurun ve tuz ile suyu ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. Bu sırada başka bir tencerede kremayı ısıtın ve pancarla sarımsakları blenderdan geçirerek püre haline getirerek krema ile birleştirin bir miktar daha tuz ekleyin. Karışım kaynadıktan sonra bir kenara ayırın. Suyunu çeken kuskusa hazırladığınız karışımı ekleyip sosu iyice emmesini sağlayın bu esnada ocakta pişirmeye devam edin. Ardından parmesan peynirinin yarısını da tencereye ilave ederek sosun kuskus ile bütünleşmesini sağlayın. 10 dakika kapağı kapalı dinlendirin. Tabaklara paylaştırıp üzerini kalan parmesan ile süsleyin. Arzu ederseniz taze çekilmiş karabiberle servis edebilirsiniz.🤩